Tessa Maalcke

Lite Vocalgroup

Niet actief

Tessa Maria Maalcke is praktiserend zangeres/koordirigente en in 2015 afgestudeerd in Klassieke Zang aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam met als bijvak Koordirectie. Ze is ruim 6 jaar als sopraan verbonden geweest aan zowel het koor van de  Rotterdamse Laurenscantorij en als projectlid van het Laurens Collegium. Tegelijkertijd dirigeerde en inspireerde zij een drietal koren en gaf zangles (vocal coaching) aan zich ontwikkelende talenten. Dat doet ze, naast haar  solowerk, nog steeds.  

Hoewel zingen en dirigeren haar met de paplepel is ingegoten (haar moeder is ook koordirigente en Tessa was vanaf het eerste uur lid van het Zoetermeers kinderkoor in het Centrum voor Kunst en Cultuur) prijst zij zich gelukkig te zijn geïnspireerd en verder opgeleid door onder meer zangdocente Roberta Alexander (klassieke zang) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).

Met Lite beoogt zij een frisse wind door het geijkte koorleven te laten waaien. “Zowel wat betreft repertoire, verrassing en plezier. Lite staat voor licht klassiek met een twist, gezongen door vlotte meiden met zowel pop als klassieke achtergronden. Van musical tot verrassende combinaties van allerhande muziekstromingen.” Tessa arrangeert dat repertoire zelf. “Leuk hoor, zo’n groep enthousiaste twintigers die lekker wil zingen en bereid is nieuwe muzikale wegen te bewandelen zonder het niveau geweld aan te doen.”

Vind je deze personen ook interessant?